Barınaktaki Skandal Görüntüler İçin Yapılan Açıklama Büyük Bir İhmali Ortaya Koydu

Barınaktaki Skandal Görüntüler İçin Yapılan Açıklama Büyük Bir İhmali Ortaya Koydu

Sosyal medyada hızla yayılan ve Mersin de yer alan hayvan barınağında çekildiği anlaşılan görüntülerden sonra Mersin Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi.

Köpeklerin birbirini yediği görüntülere yansırken, yapılan açıklamada ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezindeki olayın köpeklerin aç kalmalarından değil, uyuzlar bölümünde meydana geldiği, hastalığa bağlı olarak gerçekleşen kanamalar neticesinde kan kokusuna yönelik saldırma olayı yaşandığı ve sorumlu personeller hakkında da gerekli idari işlemin başlatıldığı kaydedildi.

AÇIKLAMA İSE ŞU ŞEKİLDE:

Bulaşıcı ve enfeksiyon hastalıkları kapsamında olan uyuz hastalığına yakalanmış hayvanların bakım ve besleme işlemleri, hem başka hayvanlara bulaşmaması hem de tedavilerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla diğer köpeklerden ayrı olarak, bir bölüm içerisinde sağlanmaktadır.

Söz konusu hastalıkta dermatit ve açık yaraya bağlı kanamalar görülebildiğinden, diğer köpeklerin kan kokusuna bağlı olarak saldırma içgüdüleri daha da artmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 13.12.2019’da yaşanan ve sosyal medyaya da yayılan görüntüler, uyuz köpeklerin yer aldığı bölümde gerçekleşmiş, söz konusu olay da kan kokusuna bağlı saldırma içgüdülerinin ne kadar arttığını göstermiştir.

Ayrıca, bakımevimizde bulunan hayvanların aç kalmaları söz konusu değildir. Hayvanların beslenmeleri hem kuru mama, hem de çeşitli kurumlardan alınan ev yemekleriyle sağlanmaktadır. Hayvanların, mevcut kuru mamalar ile beslenme odaklarında ve gönüllü hayvanseverlere verilerek bakımevi dışında da beslenme işlemlerine devam edilmektedir. Söz konusu mama hem bakımevimize, hem de dışardaki beslenme odaklarına yetecek miktardadır. Uyuzlar bölümünde meydana gelen elim olayla ilgili olarak sorumlu personeller hakkında gerekli idari işlemlerin yapılmasına başlanmıştır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır