RÜŞVET VE RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK OPERASYONU

RÜŞVET VE RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK OPERASYONU

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; Mersin ve Silifke Cumhuriyet Başsavcılıklarımızın yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, gümrükte görev yapan bazı personelin görev ve yetkilerini kötüye kullanarak rüşvet ilişkilerine dahil oldukları, sahte resmi belge düzenlediklerine yönelik bilgiler doğrultusunda, titiz, hassas ve takipli çalışmalar başlatılmıştır.

Gerçekleştirilen çalışmalarda, suça karıştığı değerlendirilen 33şahsa (16 gümrük memuru ve 17 şirket sahibi-çalışanı) yönelik 35 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Operasyon sonucunda 33 şüpheli gözaltına alınmış, işlemlerinin ardından 1 kişi savcılıkça serbest bırakılmış, 21 kişi hakkında adli kontrol, 11 kişi hakkında ise TUTUKLAMA kararı verilmiştir.

Mersin Emniyeti olarak; kamu görevinin saygınlığını zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenini sarsan ve devletimizin işleyişine gölge düşüren her türlü suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır