Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından “15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlik, çiftçi kadınların sesi oldu. Etkinlikte üretici kadınlarla bir araya gelen Başkan Seçer, “Bizim hedef kitlemiz Toroslar’ın eteklerindeki kıt kanaat geçimlerini sağlayan, ufak tefek bir takım arazilere, imkanlara sahip kardeşlerimiz, kadınlarımız. Emekçi, alın teri döken, rızkını tırnağı ile topraktan çıkaran çiftçi kadınlarımız, sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.
Başkan Seçer, ilçelerde ziraat odalarına kadınların da katılım sağlaması için çağrıda bulunarak, “Bütün ilçelerde ziraat odalarına kadınlar niyet etsin, sayılarını artıralım. Tarımı daha hızlı kalkındırırız. Kadının girdiği yerde bereket artıyor. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.
Çiftçi kadınlar için düzenlenen etkinliğin en önemli konuğu ise kooperatifleşme konusunda önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi ve İzmir Köy-Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer oldu.







