Mersin’de yapılması planlanan Işın Karaca konserinin iptal edilmesi ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı’dan açıklama geldi.
Konserin iptal gerekçesini açıklayan Ufuk Cavlı, “Hukuksuz Talebe Boyun Eğmedik, yapılan sözleşme bedeli her bir konser için 800.000 TL’dir. Ancak tarafımıza; bu bedelin yalnızca 200.000 TL’lik kısmının resmi hesaba yatırılması ve faturalandırılması, kalan tutarın ise resmi kayıt dışı şekilde ödenmesi yönünde talep iletilmiştir. Bu talep, hem şirket sorumluluğum hem de şahsi duruşum gereği kesin olarak reddedilmiştir. Bu konuda taraflar arasında yapılan yazışmalar, telefon görüşmeleri ve sesli mesaj kayıtları eksiksiz şekilde elimizdedir.” Dedi.
Ufuk Jeotermal Maden Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cavlı, açıklamasında şunları kaydetti:
Son günlerde kamuoyunda yer alan ve gerçeği yansıtmayan iddia, yorum ve paylaşımlar nedeniyle; Mersin’de düzenlenmesi planlanan konser organizasyonu ve yaşanan iptal süreci hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.
Öncelikle; yaşanan konser süreci ve iptaliyle ilgili olarak ilk günden bugüne kadar ilgisini, desteğini ve dayanışmasını esirgemeyen tüm dostlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum.
Türkiye’de her gün çok sayıda konser iptali yaşanmaktadır. Ancak nedense bu iptallerin büyük bir bölümü kamuoyuna yansımamakta, tartışılmamakta ve organize saldırılara konu edilmemektedir. Bizim yaşadığımız olayda ise; konserin iptal edildiği an itibarıyla, eş zamanlı ve aynı merkezden yazıldığı açıkça anlaşılan, birbirinin kopyası haber ve paylaşımlar çok sayıda medya organında yayına sokulmuştur.
Hatta henüz resmi bir açıklama dahi yapılmadan, konsere katılacak bazı dostlarım beni arayarak “Konser iptal olmuş, nedir durum?” sorusunu yöneltmiştir. Bu noktada; büyük ve önceden planlanmış bir oyun ve kumpasın içine çekildiğimizi fark ettim. Ancak bu oyuna karşı hamle yapacak zaman dahi bırakılmamıştır.
Oysa konserden bir gün önce bölgemizde yaşanan sel felaketi nedeniyle, yasal haklarımız çerçevesinde konseri iptal etme imkânımız bulunmasına rağmen, bunu özellikle tercih etmedik. Çünkü organizasyon tüm yönleriyle eksiksiz şekilde hazırlanmıştı:
Sanatçı ve ekibi business class uçuşlarla getirilmiş,
VIP araçlarla havaalanı transferleri sağlanmış,
Otelde özel karşılama ve kahvaltı organize edilmiş,
Işık, ses ve sahne sistemleri en üst standartlarda kurulmuş,
Organizasyon ekibimiz tam kadro hazır bulunmuş,
Otel, masa ve salon düzenlemeleri eksiksiz şekilde tamamlanmıştı.
Bu aşamadan sonra konseri keyfi ya da gerekçesiz şekilde iptal etmek, hem ticari hem de ahlaki açıdan kabul edilemez olurdu.
Sanatçı Işın Karaca, eşi ve menajeri Can Yapıcıoğlu ile yapılan sözleşme bedeli her bir konser icin 800.000 TL’dir. Ancak tarafımıza; bu bedelin yalnızca 200.000 TL’lik kısmının resmi hesaba yatırılması ve faturalandırılması, kalan tutarın ise resmi kayıt dışı şekilde ödenmesi yönünde talep iletilmiştir.
Bu talep, hem şirket sorumluluğum hem de şahsi duruşum gereği kesin olarak reddedilmiştir. Bu konuda taraflar arasında yapılan yazışmalar, telefon görüşmeleri ve sesli mesaj kayıtları eksiksiz şekilde elimizdedir.
Söz konusu talep kabul edilmeyince, sanatçı sahneye çıkmamış ve konser fiilen iptal edilmiştir. Ayrıca Can Yapıcıoğlu tarafından tarafıma, “Cenaze vb. bahanelerle iptali sen yap, bizi karıştırma” şeklinde telkinlerde bulunulmuştur.
Bu gelişmelerin hemen ardından; adım hedef alınarak, yalan, hakaret ve iftiralarla dolu organize bir linç kampanyası başlatılmış; yalnızca maddi zarara uğratılmakla kalınmamış, açık bir itibar suikastı gerçekleştirilmiştir.
Kamuoyunun dikkatine sunmak isterim ki; sanatçı firması ile Ufuk Jeotermal Maden Anonim Şirketi arasında yalnızca Mersin değil, 31 Ocak Mersin – 14 Şubat Adana olmak üzere iki ayrı konser anlaşması yapılmıştır. İki konser için sözleşme imzalayan bir şirketin “başka bir amacı olduğu” yönündeki iddialar, hayatın olağan akışına açıkça aykırıdır.
Nitekim Mersin konserinin iptaline rağmen; sanatçı ve ekibinin mağdur edilmemesi adına, Adana konserinin yapılacağı otel yetkilileri ile irtibata geçilmiş, konserin gerçekleştirilmesinin sanatcı yönünden olamayacağı bilgisi verilmiş.
Adana uçuşları için alınmış olan gidiş-dönüş business class uçak biletleri 2 Şubat tarihinde tarafımızdan iptal edilmiş,sanatçı tarafına bir çok opsiyon tanınmıştır. Tüm bu iyi niyetli girişimlerimize rağmen, basın ve sosyal medya yoluyla karalama kampanyaları ısrarla sürdürülmüştür.
Sanatçı avukatıyla yapılan telefon görüşmesinde dahi, toplam bedelin iki konser icin 1.600.000 TL’nin tamamının resmi olarak ödenmesi teklif edilmiş olmasına rağmen bu çözüm önerisi kabul edilmemiş; hakaret ve tehdit içeren tutumlar devam etmiştir.
Bu süreçte; konserle hiçbir ilgisi bulunmayan, yalnızca kamu yararına yürütülen “Bu Şehir Benim” belgeselinin Genel Koordinatörü ve bize gönülden destek olan Nihal Aras da özellikle hedef alınmış; kendisi hakkında “dolandırıcı” gibi son derece ağır ve mesnetsiz ithamlar gündemde tutulmaya çalışılmıştır. Oysa Nihal Aras’ın organizasyonla hiçbir ticari ya da idari sorumluluğu bulunmamaktadır.
Bu yayınlar ve saldırılar; hem benim hem de Nihal Aras’ın birçok iş, sosyal ilişki ve projesinin iptal edilmesine sebep olmuş; telafisi güç maddi ve manevi zararlara yol açmıştır. Bu büyük enkazın hukuki ve psikolojik olarak sağlıklı şekilde yönetilebilmesi adına, bu açıklamayı yapmak bir hafta sonrasına bırakılmıştır.
Bu kapsamda;
Işın Karaca ve Can Yapıcıoğlu hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş,
Maliye Bakanlığı Mersin Defterdarlığı’na ihbar ve şikâyet dilekçeleri sunulmuş,
İlgili soruşturmalar resmi olarak başlatılmıştır.
Buna rağmen; herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın, avukatları Hayriye Değirmenci Yadel tarafından noter aracılığıyla tarafımıza 20 milyon TL manevi, 5 milyon TL maddi tazminat talep eden ihtarnameler gönderilmiş; adeta yargı yerine geçilerek hüküm kurulmaya çalışılmıştır. Bu nedenle söz konusu avukat hakkında da Baro’ya ve Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.
Işın Karaca ve eşi Can Yapıcıoğlu hakkında can tehlikem, itibar zedeleme, baskı kurulması yönünde Mersin Aile Mahkemesine korunma talebi dogrultusunda müracaatta bulunulmuştur.
Ayrıca; organizasyonda sponsorlar olduğu yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Projede sadece bir adet sponsor bulunmaktaydı, artık o da iptal oldu. Davetiye verilen ve destek olan dostlarımızın davetiye iadeleri yapılmış, iade süreci şirketimizin maddi imkânları ölçüsünde devam etmektedir.
Otel ile yaşanan fesih nedeniyle 500.000 TL’lik zarar için ayrıca fesih sözleşmesi imzalanmıştır.
Sonuç olarak; bizler hiçbir şekilde hukuka aykırı bir talebin tarafı olmadık, olmayacağız. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır. Merak edilen tüm soruların cevapları yargı önünde verilecektir.
İş insanları olarak; ülke genelinde bağırmak, polemik yaratmak bize ne prim kazandırır ne de itibar sağlar. Benim inancım, gereksiz bir üne değil; itibarlı, şeffaf ve hukuka bağlı bir duruşadır.
Kamuoyunu yanıltmaya yönelik her türlü iftira ve karalama kampanyasına katılan; objektif habercilik anlayışını ve masumiyet karinesini hiçe sayan sosyal medya hesapları ve haber sitelerine karşı da hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Ufuk Cavlı
Gazeteci – Yazar
Ufuk Jeotermal Maden Anonim Şirketi
Yönetim Kurulu Başkanı