Yer Bilimleri  Uzmanı İçelli: “Aynı lokasyonda orta büyüklükte depremler yine olacaktır.”

Yer Bilimleri  Uzmanı İçelli: “Aynı lokasyonda orta büyüklükte depremler yine olacaktır.”

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri  Uzmanı Serkan İçelli, Mersin’de meydana gelen depreme dikkat çekerek, bu bölgede daha öncede depremler yaşandığını, yapıların sağlam olmasını gerektiğini vurguladı. 

“Deprem, Ecemiş fayı Mersin uzantısında Meydana Geldi, Bu Lokasyonda Daha Öncede Depremler Oldu”

İçelli, X hesabından yaptığı açıklamada, “Mersin yeni sallanmadı… Deniz içindeki Messiniyen faylarından, Ecemiş ve yan kollarına kadar bu büyüklükte her yıl birkaç adet deprem zaten geliyor. Depremler  milyonlarca yıldır devam ediyor ve edecek. Deprem olur mu demek ,güneş doğar mı demek ile aynıdır. Ecemiş fayı Mersin uzantısında 23.37’de meydana gelen 4,0 büyüklüğünde depremin koordinatlarına yakın ve yine Ecemiş fayı  kaynaklı olabilecek 1907/1908/1926/1932/1947 de gerçekleşen 5 büyüklük üzeri 5 adet deprem vardır. Aynı lokasyonda orta büyüklükte depremler yine olacaktır.” Diye konuştu. 

Ecemiş fayına dikkat çeken İçelli, “Ecemiş Fayı sol yanal atımlıdır. Kuzeyde Yahyalı, güneyde Mersin’den denize doğru devam eder. Karasal ortalama 170 km ve Erciyes fayı ile  birleştiğinde 250 km civarıdır. Kuvaterner stratigrafisi, morfolojik,tektonik özellikleri nettir.” Dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır