Büyükşehir Meclisinde Sandalye Üstünlüğü CHP’ye Geçti

Büyükşehir Meclisinde Sandalye Üstünlüğü CHP’ye Geçti

Yerel seçimin  ardından Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan oylara göre sandalye dağılımı netleşti. Buna göre mecliste Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte toplam 79 kişi yer alacak. Sandalye dağılımında çoğunluk ise CHP’ye geçti. 

Serkan Tultak 

Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan’ın derlediği bilgilere göre, CHP 42, MHP 20, İyi Parti 7, DEM Parti  5, AK Parti 4 sandalye kazanırken, seçimlerde CHP’yi destekleyerek seçime katılan DEM Partinin ise Akdeniz İlçesinden ve CHP listelerinden gelecek Meclis üyeleri ile birlikte ayrı bir grup kurması bekleniyor.  

Merkez İlçelerden 32 Meclis Üyesi Büyükşehir’e Gidecek

Merkez ilçelerden Akdeniz ilçesinden, belediye başkanları ile birlikte DEM 5, CHP 2, AK Parti 2 üye, Yenişehir ilçesinden CHP 7,  AK Partiden 1 üye, Toroslar ilçesinden CHP 5, MHP 3 üye , Mezitli ilçesinden CHP 6, AK Parti 1 üye ile temsil edilecek. 

Diğer İlçelerden 46 Meclis Üyesi Büyükşehir’e Gidecek

Öte yandan Tarsus ilçesinden de yine Belediye Başkanları ile birlikte CHP 5 ve MHP 3 üye, Çamlıyayla ilçesinde İyi Parti 2 üye, Erdemli ilçesinden MHP 4, CHP 3 üye, Mut ilçesinden İyi parti 3, MHP 2, CHP 1 üye, Gülnar ilçesinden MHP 2, İyi Parti 1, CHP 1 üye, Silifke ilçesinden CHP 4, MHP 2 üye, Bozyazı ilçesinden MHP 2, CHP 1, İyi Parti 1 üye, Anamur ilçesinden CHP 4, MHP 2 üye, Aydıncık ilçesinden CHP 3 üye ile temsil edilecek. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır