Serdar Soydan: “En büyük hedefim, Mersin’i hak ettiği yere taşımak”

Serdar Soydan: “En büyük hedefim, Mersin’i hak ettiği yere taşımak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı Adayı Serdar Soydan, Mersin’in iyi yönetilmediğini, kentin geriye gittiğini söyleyerek, “En büyük hedefim, sizlere verdiğim sözleri tutmak ve Mersin’i hak ettiği yere taşımak olacaktır. Göreve geldiğim günden itibaren, Mersinimizin her ilçesine, her mahallesine, her köyüne, her sokağına, her evine hizmet etmek için çabalayacağım.”Dedi.

Bir otelde düzenlenen toplantıda, Tarım, Turizm ve Ekonomi ile 3 ana temel ve 9 ilkesini açıklayan Soydan, “Mersin, benim doğup büyüdüğüm, eğitim aldığım, çalıştığım ve hizmetkârı olmaktan gurur duyduğum memleketim. Şehrin sorunlarını, ihtiyaçlarını, potansiyelini ve güzelliklerini çok iyi biliyorum.” vurgusu yaparak, 9 Mart 2024 tarihinde de 100. Yıla özel 100 projesini kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

9 ilkeyi de açıklayan Serdar Soydan, “Dijital ve Akıllı Şehir Mersin, Planlı ve Dirençli Şehir Mersin, Ayrıştıran Değil, Birleştiren Şehir Mersin, Yatırım ve Lojistik Şehri Mersin, Herkes için Herkese Göre Belediyecilik, Yeşili ve Mavisi ile Yaşanabilir Şehir Mersin, İnsana Âşık Şehir Mersin, Canlıların Dost Şehri Mersin, Kültür ve Sanat Şehri Mersin” konu başlıkları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Mersin’i birlikte yöneteceklerini ve şuan iyi yönetilmediğini söyleyen Soydan, “Mersin’in altyapısını, ulaşımını, çevresini, kültürünü, turizmini, eğitimini, sporunu, sanatını, tarımını, sanayisini ve ticaretini geliştirmek için ürettiğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Bu projeleri hayata geçirirken, sizlerin görüşleri, önerileri, talepleri ve katılımı bizim için her şeyden daha önemli. Kadınların, gençlerin, yaşı büyük ama ruhu hep genç büyüklerimizin, çocuklarımızın söz sahibi olduğu bir idare anlayışıyla Mersin’i hep birlikte yöneteceğiz. İfade etmeliyim ki kentimiz iyi yönetilmiyor. Mersin bu ülkenin her anlamda en önemli beş kentinden biri olması gerekirken, bağımsız bir şirket tarafından yapılan en yaşanabilir şehirler listesinde maalesef ilk 20’de bile değil. Özellikle son 5 yılda Mersin, dramatik şekilde geriye gitti. Buna artık dur demenin zamanı geldi. Mersin’in bol bol billboard ya da sosyal medya belediyeciliğine değil, metroya, kent içi raylı sistem çözümlerine, alt ve üst geçitlere, kavşaklara, yeni bulvarlara, altyapı çalışmalarına ihtiyacı var. Biz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız hizmetlerle Mersin’i daha yaşanabilir, daha modern, daha demokratik, daha çağdaş, daha müreffeh bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Hiçbir kardeşimizi aç ya da açıkta bırakmadan, temas etmedik hiçbir hane bırakmadan, yaşlının, gencin ve kadınlarımızın yanında durarak bu hedefe yürüyeceğiz. Üretken belediyecilik şiarıyla Mersin’i üç ana konuda; ekonomi, tarım ve turizm alanında zirveye taşıyacağız. Mersin’i, Akdeniz’in Başkenti yapmak istiyoruz. Mersin’i, sizlerin ve çocuklarımızın gurur duyacağı bir şehir yapmak istiyoruz. Mersin’in böyle bir potansiyelinin olduğunu hepimiz biliyoruz.”Diye konuştu.

Mersin’in sahip olduğu değerlere de dikkat çeken Soydan, kentin potansiyelini, canlı olan ekonomisini, kültürel zenginliklerini, tarihi mirasını, turizmini, doğa güzellikleri ile öne çıkaracaklarını kaydetti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır